Uskršnji festival u Bosilegradu

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.04.2012 - 15:39

 Vicepredsednica  Bugarske Margarita Popova bila je gost međunarodnog Uskršnjeg festivala, koji se tradicionalno održava u Bosilegradu. Ona je na zatvaranju manifestacije izjavila da Srbija ima kapacitete da što pre postane članica Evropske unije.

 
 
- Ovaj divan festiva je dokaz da Srbija ima kapacitete kojima je svakoga dana sve bliža Evropskoj uniji. Na tom putu Srbija ima podršku Bugarske, a vi ovde u Bosilegradu ste jedan od mostova na tom putu - kazala je vicepredsednica Popova.
          
 
Otvarajući 19. Međunarodni dečiji uskršnji festival u Bosilegradu, Margarita Popova je istakla da je to manifestacija koja zaslužuje punu pažnju, pa zato ne čudi što su organizatori imali podršku Evropskih institucija.
 
 
- Činjenica da na ovom festivalu učestvuje 740 dečaka i devojčica iz sedam balkanskih zemalja, zaslužuje punu paznju. Bugarska će  nastaviti da pomaže organizatore, a ja obećavam da ću doći i na sledeći, 20. jubilarni festival - kazala u Bosilegradu vicepredsednica Bugarske Margarita Popova.
 
 
Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je da su, tokom prijema visoke gošće i razgovora koji je imala sa najvišim predstravnicima lokalne vlasti, dogovorene dve velike akcije.
 
 
- Država i Vlada Bugarske biće ove godine domaćini najpre biznis foruma na kome će jedna tema biti posvećena Bosilegradu i ekonomskim problemima Bugara u Srbiji, a do kraja godine Sofija će biti organizator jedne donatorske konferencije sa istim ciljem - rekao je Zaharijev.
 
 
Aleksandar Dimitrov, predsednik Organizacionog odbora festivala kaže da su gradjani Bosilegrada ponosni na ovu manifestaciju i da cela opština živi da dočeka i ugosti ovoliko dečaka i devojčica.
 
 
- Bosilegrad već 19 godina, uprkos svih nedaća, istrajava o organizaciji ove manifestacije. A koliko smo u tome uspeli, najbolje svedoči podatak da je festival ove godine podržala kancelarija Evropske unije u Beogradu - rekao je Dimitrov.
 
O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: