Uspeo SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Lokalne vesti - Četvrtak 01.12.2016 - 12:52

Na Sajmu zapošljavanja koji je održan u Vranju učestvovalo je 16 poslodavaca, koji su ponudili više od 100 radnih mesta, za koja je konkurisalo oko 1.000 nezaposlenih.

Sa jednog od ranijih Sajmova FOTO OK Radio Sa jednog od ranijih Sajmova FOTO OK Radio

Prema novodima Vesne Stanojković, piara Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju, poslodavci su uglavnom bili iz Vranja i njegove bliže okoline.

- Što se tiče poslodavaca kod kojih su nezaposleni predavali svoje radne biografije, najveće interesovanje je bilo za „Geoks“ i „Alfa plam“, zatim, „Stei pak“, „Margot fontan“, „Leon“ i „Nutriko“.

Od traženih obrazovnih profila na prvom mestu su bili konfekcionari, krojači, prodavci, komercijalni radnici i zavarivači
- navodi Stanojkovićeva.

NSZ je pozvala 700 nezaposlenih, a pošto je sajam otvorenog karaktera mogli su da mu prisustvuju i ostali zainteresovani, pa je broj posetioca, prema procenama, bio više od 1.000.

- Predato je negde oko 1.200 radnih biografija, jer su neka lica konkurisala na više mesta.

Poslodavci su veoma zadovoljni posetom na sajmu, a što se tiče zainteresovanosti  nezaposlenih lica, mogla se videti intenzivna komunikacija na svim štandovima.

Poslodavci su veoma zadovoljni i što su na jednom mestu prikupili veliki broj CV- ija zaposlenih, na osnovu čega mogu da prave selekciju i odabir u uži krug za radnike koji su im potrebn
i - kaže Stanojkovićeva.

Iskustva iz ranijih godina pokazuju da određen broj prijavljenih na sajmu, zaista i dobije zaposlenje nakon selekcije od strane poslodavaca.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: