Usvojen budžet, ali NAČELNO

Lokalne vesti - Utorak 03.11.2015 - 12:41

Gradsko veće Vranja je na 157. sednici usvojilo u načelu nacrt budžeta za 2016. godinu, i uputilo ga na dalju proceduru i usaglašavanje.

Stojančić: Vlada kasni FOTO: OK Radio Stojančić: Vlada kasni FOTO: OK Radio

Nacrt Odluke o budžetu za narednu godinu usvojen je, prema rečima Branimira Stojančića, portparola GV, bez  fiskalne strategije Vlade Srbije i uputstva Ministarstva finansija za pripremu Odluke o budžetu lokalnih vlasti.

Iz tih razloga Stojančić nije mogao da saopšti  cifru iznosa na koji je projektovan budžet za narednu godinu.
 
- Ranijih godina praksa je bila da se prvo usvoji memorandum Vlade, i na osnovu tih smernica usklađujete budžet lokalne samouprave.

Sada ne znamo ni koliko sredstava dolazi od viših nivoa vlasti, ni kolika će biti projektovana inflacija, ali poslednjih nekoliko godina budžete usvajamo na ovaj način.

Po osnovu raznih prihoda u budžet Republike Srbije iz Vranja odlazi 20  milijardi dinara, a od toga Gradu se vraća samo 10 procenata.
 
Nekim drugim lokalnim samoupravama mnogo se više novca vraća iz republičkog budžeta - kaže Stojančić.

Nacrt  budžeta u narednom periodu biće usaglašavan sa direktnim i indirektnim korisnicim  budžeta  i njihovim finansijskim planovima za 2016. godinu, pre nego što konačno bude usvojen od strane lokalnog parlamenta.

Na poslednjoj sednici  Veća usvojeni su i šestomesečni i devetomesečni izveštaji o izvršenju budžeta, a Stojančić je najavio za novembar i decembar  i naplatu svih potraživanja Grada.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: