Usvojen program festivala ,,Zlatni puž 2021''

Lokalne vesti - Petak 23.07.2021 - 10:27

Organizacioni odbor festivala ,,Zlatni puž 2021.’’ kojim je predsedavala zamenica gradonačelnika Zorica Jović, usvojio je program 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma koji će se održati od 13. do 17. septembra u Vranju.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Organizator festivala je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Za festival je prijavljeno 1723 filma iz 101 države sveta.

Selekciona komisija festivala ,,Zlatni puž 2021.’’ je pregledala sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja u kategoriji Small Snail i 31 u kategoriji Big Snail.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije. Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Кuzman Кuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja zbog aktuelne epidemijske situacije.


Na ovogodišnjem festivalu očekuju se gosti iz Makedonije i Srbije.

Već po tradiciji dodeliće se prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.


,,Zlatni puž 2021.’’ imaće i prateći program i baziraće se na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, ,,kratkim’’ filmom i organizuju slične festivale poput ,,Zlatnog puža’’.

Po rećima zamenice gradonačelnika Zorice Jović, kao i svih ovih godina Grad je podržao organitaciju 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma, s tim što će održavanje festivala biti u skladu sa
epidemijskim merama koje u tom trenutku budu  bile na snazi, jer zdravlje i bezbednost svih učesnika su na prvom mestu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: