Usvojen rebalans budžeta: DEFICIT smanjen 10 puta

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.07.2019 - 14:52

Na današnjoj sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković usvojen je Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu, odnosno rebalansa budžeta.

Kostić: Bolja naplata i prodaja zemljišta jačaju budžet FOTO: D. Ristić/OK Radio Kostić: Bolja naplata i prodaja zemljišta jačaju budžet FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima gradskog većnika Bojana Kostića, ukupni prihodi i primanja iznose 2.775.966. dinara, rashodi i izdaci su 2.798.226 dinara, što daje budžetski deficit od 22 miliona dinara
 
- Početnom odlukom planirali smo deficit u budžetu od 214 miliona dinara ili 8%, ali  zahvaljujući boljom naplatom izvornih prihoda i prodajom zemljišta sada je 22 miliona, odnosno 0.8%. 
 
Uspeli smo da smanjimo deficit i da ne zaustavimo investicioni ciklus
 
Tim sredstvima finansiraćemo izgradnju vrtića u naselju Raška, ulice Bore Stankovića, Doma kulture u selu Dubnica, šetališta u Vranjskoj Banji, uređenje Industrijske zone Bunuševac i putne i vodovodno-kanalizacione infrastrukture na teritoriji grada Vranja. 
 
Na dobrom smo putu da postignemo potpunu finansijsku stabilnost, a samim tim to će rezultirati još intenzivnijim investicionim ulaganjima - procenjuje Kostić. 
 
On se zahvalio državnom vrhu i Vladi Republike Srbije na podršci koju su permanentno davali rukovodstvu grada u finansijskoj konsolidaciji i realizaciji kapitalnih projekata.
 
Gradski većnici su na današnjem zasedanju prihvatili i Informaciju o stepenu uklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća i usvojili  Izveštaj o radu Interresorne komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom i predloženim i pruženim podrškama. 
 
Takođe, prihvaćen je i Tekst oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem u ulicama: Ive Andrića, Budislava Šoškića, Sitničkoj, Franje Kluza i Viktora Bubnja
 
Takođe, doneta je  i Odluka o nagrađivanju pobednica takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ u iznosu od po 20.000 dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: