USVOJEN REBALANS BUDŽETA Kostić: Nema zaduživanja do kraja godine

Lokalne vesti - Četvrtak 11.07.2019 - 11:47

Na današnjoj sednici Skupštine grada kojom je predsedavao Gradimir Jovanović zamenik predsednika Skupštine, odbornici su usvojili Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja, odnosno rebalans budžeta za 2019. godinu.

Odbornici aminovali rebalans gradskog budžeta FOTO: D. Ristić/OK Radio Odbornici aminovali rebalans gradskog budžeta FOTO: D. Ristić/OK Radio
U svom izlaganju Bojan Kostić, gradski većnik za finansije, istakao je da je postignuta finansijska uravnoteženost i da se lokalna samouprava ove godine više neće zaduživati.  
 
- Prihodi lokalne samouprave su 2.775.966.000,00 dinara, rashodi i izdaci su 2.798.226.000,00 dinara, što daje budžetski deficit od 22 miliona dinara.
 
Početnom odlukom planiran je deficit u budžetu od 214 miliona dinara ili osam odsto, ali  zahvaljujući boljoj naplati izvornih prihoda i prodajom zemljišta sada je 22 miliona, odnosno 0.8 odsto
 
Na taj način smanjen je budžetski deficit i tim sredstvima biće finansirana izgradnja kapitalnih objekta, poput  pozorišta, vrtića u naselju Raška, putne, vodovodne, kanalizacione i atmosferske infrastrukture, Gradskog parka i stadiona, stanova za pripadnike Službi bezbednosti, zadružnog doma u Dubnici, kao i uređenja Industrijske zone Bunuševac - rekao je Kostić. 
 
Takođe, on se zahvalio Vladi Republike Srbije i državnom vrhu na konstantnoj podršci u realizaciji mnogobrojnih kapitalnih projekata.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: