Uzbuna zbog KVRGAVE KOŽE

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.06.2016 - 09:20

Povodom pojave zarazne bolesti stoke Nodularni dermatitis, Štab za vanredne situacije grada Vranja doneo je odluku da zatvori stočnu pijacu u Ristovcu i zabrani promet stoke, do daljeg.

Štab za vanredne situacije FOTO vranje.org.rs Štab za vanredne situacije FOTO vranje.org.rs

Sednicom Štaba predsedavala je pomoćnica gradonačelnika Bojana Veličkov, a oddluka koja je doneta prati mere koje je predložilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Nodularni dermatitis poznat je i kao „bolest kvrgave kože". Članovi Štaba obavezali su sve predsednike MZ da stanovništvo upoznaju sa pojavom ove bolesti i njenim posledicama.

Takođe, vlasnici moraju domaće životinje držati zatvorene, i  objekte gde čuvaju stoku zaštite odgovarajućim mrežama od insekata.
 
Štab za vanredne situacije uputio je apel građanima da sumnjive slučajeve prijave Veterinarskoj stanici u Vranju.

U stanje pripravnosti stavljene su sve nadležne službe, a u ponedeljak će biti obavljena dezinsekcija stočne pijace u Ristovcu.

Zbog primene sredstava za dezinsekciju vlasnici pčelinjih društava moraju da preduzmu odgovarajuće mere.

Inače, na teritoriji Grada Vranja do sada nije registrovan ni jedan slučaj obolele životinje od ove zarazne bolesti koja se prenosi putem insekata ili direktnim kontaktom životinja.

Nodularni dermatitis se ne prenosi na ljude.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: