Vanredne mere za vanredne vrućine

Lokalne vesti - Utorak 17.07.2012 - 09:09

U Skupštini grada održan je sastanak gradskog Štaba za vanredne situacije na kome je bilo reči o radu javnih službi u uslovima visokih temperatura i rizika od požara.

Gradski štab, kojim je predsedavao gradonačelnik Zoran Antić, usvojio je više zaključaka vezanih za velike vrućine. 
 
Štab je preporučio svim poslodavcima da se pridržavaju preporuka Ministarstva za rad na otvorenom i zatvorenom prostoru gde nisu stvoreni uslovi za održavanje radne temperature. 
 
Štab je naložio svim vlasnicima ugostiteljskih i javnih objekata, u kojima se održavaju kulturne manifestacije uz prisustvo većeg broja lica, da se u potpunosti pridržavaju mera zaštite od požara.
 
Zdravstvenom centru Vranje preporučeno je obezbeđivanje dovoljnog broja mobilnih ekipa za brzo reagovanje. 
 
Na sednici je odlučeno da je vranjski „Vodovod“ u obavezi da redovno prati stanje u vodosnabdevanju i da se u slučaju potrebe obezbedi dodatno snabdevanje vodom za piće ugroženih područja. 
 

Na kraju, Štab je preporučio inspekcijskim organima da pojačaju aktivnost na suzbijanju uzroka požara i da u skladu sa ovlašćenjima, preduzmu zakonom propisane mere. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: