VATERPOLO: Pro Reko u problemu

Lokalne vesti - Nedelja 15.07.2012 - 20:55

Evropski šampion u vaterpolu ostao bez glavnih ljudi u menadžmentu. Porodica Volpi otišla iz vaterpola nezadovoljna odnosom LEN. Otišao i glavni sponzor kluba.

  Najbogatiji evropski vaterpolo klub, aktuelni evropski šampion, Pro Reko, godinama unazad kupovao je sve najbolje igrače Starog kontinenta, što mu je i donelo trijumf na ovogodišnjem Fajal-foru Lige šampiona.

Porodica Volpi, koja je bila glavni stub kluba iz Đenove, nije štedila novac kada je trebalo kupovati igrače i stvoriti ekipu koja se u vaterpolo krugovima često naziva klupski "drim tim".

Ali, sada je budućnost Pro Reka, u kojem igraju trojica srpskih reprezentativaca Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, dovedena u pitanje.

Gabrijele Volipi se odrekao titule počasnog predsednika kluba, a njegovi sinovi Simone i Mateo su istovremeno podneli neopozive ostavke na mesta predsednika i potpredsednika Po Reka.

Odluka o tome objavljena je danas na sajtu kluba, kao i obrazloženje porodice Volpi. Ljuti su na Evropsku federaciju vodenih sportova (LEN) i Italijanski vaterpolo savez.

"Doneli smo ovu tešku i bolnu odluku posle razočaranja prouzrokovanog dugogodišnjim načinom rada čelnika LEN i Italijanskog vaterpolo saveza. Većina evropskih klubova ne slaže se sa načinom rada LEN i Saveza. Pro Reku u budućnosti želimo sve najbolje", piše u saopštenju porodice Volpi.

Paralelno sa odlukom porodice Volpi, Pro Reko je ostao bez glavnog sponzora. Naime, holandska fondacija "Social sport", preko koje se finansirao klub, objavila je da se povlači iz vaterpola, kako italijanskog tako i evropskog.

Odluka porodice Volpi verovatno će se odraziti i na Vaterpolo klub Primorje iz Rijeke, jer su Italijani ušli i u taj klub i značajno mu finansijski pomogli. Primorje je vicešampion Evrope.

Mondo

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: