Većnici aminovali POSKUPLJENJE parkinga

Lokalne vesti - Četvrtak 10.05.2018 - 12:39

Gradsko veće Vranja dalo je saglasnost na odluku Nadzornog odbora „Parking servisa“ za izmene i dopune cenovnika usluga.

Povećanje cena u proseku 9 do 10 odsto FOTO: OK Radio Povećanje cena u proseku 9 do 10 odsto FOTO: OK Radio
Izmenama cenovnika usluge „Parking servisa“ će biti skuplje za 9 do 10 odsto.
 
Prema obrazloženju ove odluke, cene usluga „Parking servisa“ nisu menjane nekoliko godina, a ovo preduzeće svoje obaveze podmiruje samo na osnovu prihoda ostvarenih pružanjem usluga, od kojih se vrši ulaganje u infrastrukturu.
 
Dopuna cenovnika izvršena je da bi se naplatile usluge koje pruža preduzeće, a za te usluge do sada nije vršilo naplatu.
 
U skladu sa novim cenovnikom, prvi sat parkiranja u crvenoj (prvoj) zoni stajaće 40, a drugi 50 dinara, dok će sat parkiranja u žutoj (drugoj) zoni koštati 35 dinara.
 
Sat parkiranja u garaži kod Hotela „Vranje“ košta 45, a u garaži „Tekija“35 dinara.
 
Dnevna parking karta u crvenoj zoni po novom cenovniku staje 250,a u žutoj zoni 150 dinara.
 
Za nepropisno korišćenje prostora za parkiranje vozila na obeleženim mestima utvrđuje se posebna parking karta u iznosu od 1.000 dinara.
 
 Objavljene su i cene usluga „pauk“ vozila, prema kojima će se za pokušaj uklanjanja vozila plaćati 3.000 dinara.
 
Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa kolovoza i trotoara po nalogu nadležnog organa staje 5.500 dinara, dok uklanjanje vozila iz saobraćajnih udesa u gradu i po nalogu Komunalne inspekcije i Komunalne policije staje 6.500 dinara.
 
Šlepovanje vozila koštaće 6.000 dinara po radnom času, a čuvanje vozila odnešena „paukom“ stajaće 500 dinara dnevno.
 
Usluge ukrašavanja grada, postavljanje i uklanjanje državnih zastava i drugih obeležja, kao i postavljanje i uklanjanje reklama, seča granja i slično, „Parking servis“ će naplaćivati 3.840 dinara po radnom času.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: