Velika akcija hvatanja pasa lutalica

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.10.2016 - 12:13

Služba za hvatanje pasa lutalica “Komrada” iz Vranja je ovih dana, pod kontrolom inspektora zoohigijene, sprovela akciju tokom koje je uhvaćeno 16 pasa lutalica, kažu u ovom preduzeću.

KOMRAD mesečno uhvati i do 50 napuštenih pasa FOTO Komrad KOMRAD mesečno uhvati i do 50 napuštenih pasa FOTO Komrad

Po prijavi građana, akcija je sprovedena u centru grada, kao i kod ATD-a.
 
- Psi su smešteni u prihvatilište za pse u Davidovcu, odakle zainteresovani građani mogu da ih udome.
 
"Komrad" je nabavio i čitač mikročipova za pse kako bi efikasnije moglo da se utvrdi da li neki od uhvaćenih pasa ima vlasnika
– kaže Nela Cvetković, portparol “Komrada”.

Zbog čestih prijava građana i inspektora ZOO higijene, službe “Komrada” su svakodnevno na terenu i rešavaju problem napuštenih pasa koliko je to moguće, navodi Cvetkovićeva.

- Naša služba postupa redovno po prijavama građana i inspekcije, od početka ove godine do kraja septembra uhvaćeno je 547 pasa.
 
Otežavajuća okolnost je i što za uhvaćene pse iz prihvatilišta neki naši sugrađani, ljubitelji životinja plaćaju i oslobađaju ih, tako da se oni ponovo nađu na ulici
– kaže Nela Cvetković.

Ona dodaje da je potpuno rešavanje ovog velikog komunalnog problema nemoguće sve dok se ne usvoji strategija, na čijoj izradi je angažovana radna grupa lokalne samouprave.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: