Veliki uspeh vranjskih talenata

Lokalne vesti - Četvrtak 07.06.2012 - 09:12

Vranjski đaci, polaznici Centra za talente, na republičkoj smotri „Podržimo pamet“ osvojili su čak osam nagrada.

Polaznici Centra za talente Polaznici Centra za talente
Od 550 učesnika takmičenja u Beogradu, iz različitih oblasti, 25 je bilo iz Vranja i okoline, a sedam njih osvojilo je osam nagrada. 
 
Jovana Filipović, učenica 3. godine vranjske  Gimnazije osvojila je prvo mesto za književno stvaralaštvo, dok je treće mesto iz ove oblasti pripalo Mileni Filipović, učenici sedmog razreda. 
 
Treće mesto iz oblasti ekologije zauzela je Emilija Marković, učenica prve godine srednje Medicinske škole.  
 
Treće mesto osvojila je Anđela Trajković, učenica sedmog razreda  O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Surdulice, za rad iz matematike.
 
Specijalne nagrade u kategoriji  istraživačkog  rada doblo je više takmičara - 3. mesto za rad iz hemije osvojili su Anđela Živković iz Hemijsko- tehnološke škole u Vranju i Filip Krstić iz gimnazije u  Vlasotincu, za oblast srpskog jezika. 
 
Kristina Jevremović, iz sedmog  razreda  O. Š. „ Vuk Karadžić"  zauzela je prvo mesto za rad iz biologije. 
 
Prvoplasirana, za  rad iz matematike, je Anđela Trajković iz  Surdulice. 
 
Pre centralnog takmičenja, početkom maja održana je i regionalna smotra radova, početkom maja u Vranju, sa učesnicima iz Surdulice, Leskovca i Vlasotinca. 
 

Pokrovitelj smotre je Ministarstvo posvete. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: