Veliko priznanje za AŽURNOST Višeg suda u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 11.10.2018 - 12:43

Odlukom komisije Vrhovnog kasacionog suda, Viši sud u Vranju dobio je drugu nagradu u kategoriji povećanje ukupno rešenih predmeta u odnosu na isti period prethodne nagrade.

Nagrada rezultat timskog rada i angažovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Nagrada rezultat timskog rada i angažovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prvu nagradu je dobio Viši sud u Beogradu, dok je treći Prekršajni sud u Novom Sadu.
 
U obrazloženju odluke stoji da se prva i druga nagrade dodeljuju za ostvarivanje najvećeg napretka u broju rešenih predmeta u odnosu na sve prvostepene sudove.
 
Posmatran je period od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine, pojašnjava predsednica Višeg suda Dragana Ilić Marković.
 
- Na dan 1. jula prošle godine smo imali 9.764 predmeta; u međuvremenu je primljeno još 11.099, što znači da smo radili na ukupno 20.863 predmeta.
 
Rešeno je njih 17.011 a ostalo je samo 3.852 predmeta, što je rezultat rada devetoro sudija – rekla je Ilić Marković.
 
Ona je istakla da je nagrada rezultat velikog angažovanja sudija, ali i pravosudne straže, higijeničara, vozača, daktilografa, zapisničara, referenata i drugih službi.
 
- Niko, uključujući i volontere, nije pravio problem oko prekovremenog rada, niko nije kasnio, što nam je sve pomoglo da dođemo do ovako fantastičnog rezultata – rekla je predsednica suda.
 
Nagrada za sobom povlači i novčani deo čiji iznos za sada nije objavljen, ali će biti upotrebljen za nabavku kompjutera i druge neophodne opreme, najavila je Dragana Ilić Marković.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

11.10.2018. , 17:13
Za svaku pohvalu, cestitke zaposlenima u sudu!