Vesnin "Magični svet"

Lokalne vesti - Utorak 01.05.2012 - 09:42

U Galeriji Naronog univerziteta otvorena je jubilarna, deseta po redu samostalna izložba vranjske slikarke Vesne Marinković Stanković.

Sa otvaranja Sa otvaranja
Izložbu pod nazivom "Magični svet" otvorio je pesnik Žikica Dimitrijević, koji je naglasio da je Vesnin slikarski svet zaista magičan, ali i privlačan, i umetnički snažan. 
 
Ova izložba izazvala je veliko interesovanje vranjske likovne publike, kojoj je rad Vesne Marinković Stanković, inače osnivača i voditelja Likovne radionice pri Narodnom univerzitetu, veoma dobro poznat. 
 
Vesna je rođena je 1962. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu, a diplomirala 1987.godine u klasi M.V. Mirskog na odseku za primenjeno slikarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
 
Član je ULUV-a. Živi i radi u Vranju kao voditelj Likovne radionice Narodnog univerziteta. 
 

Samostalno je izlagala 1987. u Galeriji SDK u Beogradu, 1989. u Vranju u galeriji Gulturnog centra, 2000. u Vranju u galeriji Narodnog Univerziteta, 2002. U Vranjskoj banji u „Sofki“,  2002. U Vladicinom Hanu u galariji Kulturnog centra, 2004. U Pirotu u galeriji „Čedomir Krstic“, 2005., 2006. i 2009. u Vranju u galeriji Narodnog univerziteta, kao i na preko šezdeset grupnih izložbi i na više bijenala.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: