"Vesnina knjiga može da spasi mnoge živote"

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.09.2013 - 10:55

Povodom objavljivanja knjige “Život sa šifrom C20” Vesne Miletić, doskorašnje šefice kabineta gradonačelnika Vranja, otvorenim pismom javnosti oglasilo se i rukovodstvo Doma zdravlja Vranje.

Naslovna strana knjige Naslovna strana knjige

Direktor ove ustanove Nenad Mladenović u pismu izražava svoje divljenje za hrabrost autorke da javno objavi svoje iskustvo u borbi prituv kancera, i ukazuje na značaj preventivnih pregleda u ranom otkrivanju maligniteta.

Mladenović ocenjujuje da je knjiga veliki doprinos u podizanju svesti među ljudima o značaju pravovremenog javljanja svom izabranom lekaru kada još nije došlo do razvoja simptoma bolesti, ili su znakovi bilo koje bolesti  u početnoj fazi.

- Siguran sam da će Vesna i njena knjiga spasiti živote mnogih ljudi ako je  pročitaju i pravilno usmere jake i jasne poruke iz ove knjige – napisao je Mladenović, navodeći da iste reči upućuje svim bolesnim osobama koje su obolele od karcinoma .

On je podsetio  da je Ministarstvo zdravlja pokrenulo Nacionali skrining na rano otkrivanje skoro svih oblika karcinoma koji se primenjuje i u vranjskom Domu zdravlja.

- Jednostavno moram da skrenem pažnju na to da svi shvatimo da imamo obavezu da vodimo računa o svom zdravlju - napominje Mladenović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: