Vikend egzodus Vranjanaca za Beograd

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.06.2014 - 09:05

Iz Vranja put Beograda i Niša svakog dana krene više stotina ljudi.

na vranjskoj Autobuskoj stanici na vranjskoj Autobuskoj stanici

Prema rečima nadležnih najveće gužve na autobuskoj stanici u Vranju su nedeljom i ponedeljkom.

Tada za Beograd i Niš uglavnom putuju studenti, poslovni ljudi, ali i oni koji su upućeni na lečenje u veće kliničke centre u Srbiji.

Iz Beograda i  Niša za Vranje najviše je putnika standardno petkom zbog vikenda. U Vranje tada dolaze studenti, i Vranjanci koji rade u Beogradu  ili Nišu.

Renata Jakšić, stjuardesa poslovnog autobusa “Kavim Jedinstvo”  kaže da je sredinom prošle nedelje među putnicima bilo najviše studenata koji su zbog polaganja ispita krenuli prvim polaskom u pet sati ujutru za Beograd.

- Poslovnim autobusom idu svi oni kojima je neophodno da su do 10 sati ujutru u Beogradu, ne samo zbog ispita već i avionskih polazaka i putovanja u inostranstvo.  
 
Ekspresne linije do Beograda sa polascima u 8 i 10 u 13 i 17 sati sa popustom koriste mahom penzioneri i student i.
 
Među putnicima ima i onih koji zbog alternativne medicine i lekova takođe često putuju na pomenutim relacijama. Tu su i odlasci u srpsku metropolu zbog sudskih procesa.
 
Predmet žene koja godinama radi i živi u inostranstvu  a koja je na nasleđenom  imanju u selu Jelašnica sagradila vikendicu sa bazenom došao je do Vrhovnog suda.
 
Ona je svakodnevno poslovnim autobusom putovala do Beograda, jer ju je tužilo celo selo. Meštani Jelašnice su njen plac dok nije sagradila kuću i napravila bazen koristili za prolaz – objašnjava Jakšićeva.
 
Na relaciji Vranje - Niš od skora saobraćaju i dva minibusa kojima svakodnevno putuje po 25 putnika, povratna karta je 1.000 dinara.
 
Kako se saznaje  uskoro će biti uvedeni i turistički minibusi do Grčke. Cena povratne karte neće biti viša od 40 evra.  
 
Kako OK Radio saznaje među putnicima petkom iz Beograda za Vranje su i go-go plesačice koje nastupaju vikendom u vranjskim lokalima. One se nakon nastupa, poslovnim autobusom ponedeljkom vraćaju za Beograd.
 
Prema rečima nadležnih na vranjskoj autobuskoj stanici najveći broj putnika iz Vranja za Beograd u proseku krene ekspresnom linijom u 17 sati. Praznicima  za srpsku prestonicu u tom  terminu saobraća i po desetak autobusa.

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: