Vikend zatvaranje? Krizni štab predložio STROGE MERE

Lokalne vesti - Utorak 01.12.2020 - 14:21

Stručnjaci u okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica.

Struka traži zatvaranje zatvaranje vikendom svih radnji, osim prehramebnih FOTO: D. Ristić/OK Radio Struka traži zatvaranje zatvaranje vikendom svih radnji, osim prehramebnih FOTO: D. Ristić/OK Radio
Takođe, predlog medicinskog dela je da ugostiteljski objekti (kafići, restorani, barovi, klubovi i slično), ali i tržni centri, frizerski i kozmetički saloni, butici, odnosno sve prodavnice koje ne sadrže prehrambenu robu, rade radnim danima do 17 časova (sada je do 18, odnosno do 21), a da vikendom uopšte ne rade.
 
Oko ovih tački, kako prenose izvori Novosti, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.
 
Kako se saznaje, predloženo je da i svi koji ulaze u Srbiju kod sebe imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, a pojedini članovi Kriznog štaba bili su i za uvođenje mere obaveznog karantina.
 
Ova opcija razmatrana je preventivno jer se uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika očekuje dolazak velikog broja naših ljudi koji žive u dijaspori.
 
Takođe, stručnjaci u okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica, saznaju Novosti.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: