Viši sud odbio žalbu zbog oslobađanja napadača na Nikolića

Lokalne vesti - Sreda 22.01.2014 - 01:21

Sudsko veće Višeg suda u Vranju odbilo je žalbu Višeg tužilaštva protiv rešenja da se osumnjičeni za napad na narodnog poslanika SNS-a Dragana Nikolića brane sa slobode.

Viši sud u Vranju Viši sud u Vranju

U procesu koji je pokrenulo Više tužilaštvo, a u kome se kao oštećeni navodi Dragan Nikolić, sudija za prethodni postupak Dragan Stefanović oslobodio je osumnjičene za napad na Nikolića - Bojana Radojkovića, Iliju i Filipa Videnovića, ne odredivši im pritvor.

Više tužilaštvo je uložilo žalbu sudskom veću Višeg suda na to rešenje, ali je ona u utorak odbijena.

- Rešenjem veća Višeg suda u Vranju iz člana 21 stav 4 Krivičnog zakonika, odbijena je žalba Višeg javnog tužilaštva u Vranju, izjavljena protiv rešenja sudije za prethodni postupak od 16. januara ove godine, kojim je odbijen predlog Višeg javnog tužilaštva da se odredi pritvor prema Bojanu Radojkoviću i Iliji Videnoviću iz selaTešice, kao i Filipu Videnoviću iz Aleksinca, a u predmetu u kome se kao oštećeni pojavljuje Dragan Nikolić iz Vranja – stoji u saopštenju Višeg suda, bez ikakvog obrazloženja odluke sudskog veća.

Podsetimo, narodni poslanik i advokat Dragan Nikolić tvrdi da je u utorak, 14. januara napadnut od strane četvorice momaka u svojoj advokatskoj kancelariji u Vranju.

On ih je tada optužio za pokušaj iznude i fizički napad, zbog čega su nakon 48 sati u policijskom pritvoru saslušani kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: