Vlada Albanije finansira nabavku udžbenika za albanske đake na jugu Srbije

Lokalne vesti - Petak 08.11.2019 - 11:00

Savet ministara Republike Albanije obezbediće dodatnu finansijsku podršku za Nacionalni savet Albanaca (NSA) u Srbiji kako bi se finasirala kupovina udžbenika za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Ragmi Mustafa FOTO: Facebook Ragmi Mustafa FOTO: Facebook
Odluku je u sredu obelodanio Gent Cakaj, albanski ministar spoljnih poslova, obrazlažući je potrebom za povećanjem kvaliteta obrazovanja i naročito za „zaštitom nacionalnog identiteta“, prenose "Bujanovačke".
 
- Konkretna podrška usledila je nakon direktnog angažovanja ministra Cakaja i ministarke prosvete u Vladi Albanije Bese Šanini, u naporima za unapređenje položaja Albanaca u Preševskoj dolini, pored ostalog, i rešavanjem pitanja udžbenika na albanskom jeziku - naveo je na Fejsbuku predsednik NSA Ragmi Mustafa.
 
Nakon odluke o redovnom finansiranju NSA i izdvajanju sredstava za opremanje kulturnog centra, dodaje Mustafa, „ovo je još jedna konkretna odluka Vlade koja svedoči o rešenosti i posvećenosti Albanije za staranje o Preševskoj dolini“.
OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: