"Vlasinka" u punom sjaju

Lokalne vesti - Sreda 12.09.2012 - 09:54

Fabrika vode „Vlasinka“ proizvođač „Rosa“ vode, predstavila je javnosti svoje proizvodne kapacitete.

"Vlasinka"
Ova fabrika  koristi vodu sa pet od ukupno 427  izvora, koliko ih je na području Vlasine, dok je još 23 izvora u fazi ispitivanja. Svi izvori nalaze se na preko 1550 metara nadmorske visine. 
 
Predrag Aleksandrović, tehničar kontrole kvaliteta u „Vlasinki“, ističe da je glavna karakeristika  izvorske „Rose“ to što je  nisko mineralna i kao takva pogodno za svakodnevnu upotrebu. 
 
Još jedna prednost, po njegovim rečima, predstavlja podatak da je područje gde voda izvire ekološki potpuno čisto. 
 
Od 2005. godine, od kada je u vlasništvu kompanije „Koka  Kola“, ova fabrika dobija nove dimenzije u smislu napretka vezanog za savremeniju proizvodnju, povećan obim posla i velikog uspeha  u smanjenju količine plastike za izradu ambalaže, a sve većem korišćenju biljnih  materijala za njenu izradu.  
 
Milija Magdelinić, brend menadžer u „Rosi“, napominje da je sadašnja ambalaža  duplo lakša u odnosu na onu  koja je bila u upotrebi pre nego je „Koka kola“ preuzela vlasništvo nad ovom fabrikom. 
 
Po njegovim rečima 30 odsto biljnog porekla, koliko ga ima u novoj boci, smanjuje upotrebu fosilnih goriva, što direktno utiče na manju koncentraciju ugljen dioksida u atmosferi. 
 
– Nećemo stati na ovome kada su u pitanju inovacije i očuvanje ekologije. Naš cilj u narednih nekoliko godina biće da naši potrošači, „Rosu“  piju iz ambalaže koja je sto odsto biljnog porekla - tvrdi Magdelinić.  
 
„Vlasinka“ je i jedan od glavnih izvoznika  sa ovog područja. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: