Voda i za Rome

Lokalne vesti - Sreda 19.09.2012 - 13:17

Oko 30 romskih porodica iz naselja Ćoška dobiće narednih meseci vodu sa gradskog vodovoda, posle više decenija čekanja.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i generalni direktor"Vodovoda" " Krsta Janjić potpisali su u sredu u Skupštini grada Ugovor o izgradnji ulične vodovodne mreže i kućnih priključaka za 31 romsku porodicu u naselju Ćoška u Vranju. 
 
Realizaciju projekta vrednog 45.000 evra podržali su program PROGRES i Vlada Švajcarske, dok Grad Vranje učestvuje sa 6.000 evra.
 
Prema rečima direktora “Vodovoda” Krste Janjića planirano je da radovi koji će početi naredne nedelje budu završeni za dva meseca. 
 
Gradonačelnik Antić kaže da će izgradnjom vodovodne mreže i priključaka biti poboljšan kvalitet života Roma iz vranjskih ulica Ljutice Bogdana i Danila Kiša.
 

Evropska unija i Vlada Švajcarske kroz program EU PROGRES osim ovog projekta Gradu Vranju pružaju podršku u realizaciji 14 projekata ukupne vrednosti preko 600.000 evra.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: