Voda na vranjskim bazenima opasna!

Lokalne vesti - Utorak 03.07.2012 - 11:42

Voda bazena „Koštana“ kod Sportske hale koji je poznatiji kao „Koštanin“ je neispravna za kupanje.

Bazen kod Sportske Hale Bazen kod Sportske Hale

Rezultati analize vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazali su da u vodi bazena ima koliformnih i aerobnih bakterija, te da je prisutna i veća koncentracija kalijum permanganata.

Eržika Antić, direktorka ove zdravstvene institucije kaže da pomenute bakterije mogu izazvati crevne i kožne infekcije, ali i meningitis usled gutanja zaražene vode.

Antićeva napominje da je jedino voda na bazenu u Kupinincu potpuno ispravna, dok je u „Jumkovom“ bazenu povećana prisutnost kalijum permanganata, ali bez rizika da kupači ugroze svoje zdravlje.

Prema njenim rečima  dugotrajan boravak u vodi, sedenje i ronjenje čemu pogoduje i visoka temperatura mogu biti uzrok oboljenja. 

Antićeva kaže da je o svemu obaveštena Republička sanitarna inspekcija kao i nadležni u „Sportskoj hali“, pod čijom ingerencijom je „Koštanin“ bazen.

– Na njima je da preduzmu odgovarajuće mere kako bi zaštitili kupače - kaže na kraju Antićeva, navodeći da se voda u bazenima kontroliše svake nedelje.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: