"Voleo je Srbiju i za nju dao život" (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2013 - 14:47

U selu Krševica kod Vranja, odakle je u sredu preminuli policajac Goran Đorđević (44), mučnu tišinu prekidaju plač i jecaji iz kuće na kraju sela.

Porodica poginulog policajca Porodica poginulog policajca

Članovi porodice, rođaci, prijatelji, komšije i kolege šokirani su činjenicom da Gorana više nema.

– Voleo je svoj posao i svoju državu. Na kraju je za nju položio i život. Preživeo je nekoliko ratova, da bi na kraju poginuo od automobila.

Jedini je u porodici radio i od tih para izdržavao šest ljudi. S obzirom da sam ja završio poljoprivrednu školu, svoje godišnje odmore koristio je pomažući meni u poljoprivredi.

Bio je brižan i marljiv otac – kaže sin Stefan (20).

Neutešni su i Goranov otac Radisav (72) i majka Divna (72).

– Sine moj, bojala sam se da će te služba koštati glave i došao je taj dan. Koga ću sada svakog jutra da ispraćam na posao i kome ću prvu jutarnju kafu da kuvam?

Za tebe sam živela, za tobom ću i umreti. Ne mogu da se pomirim sa ovakvom sudbinom i da živim posle tebe – zapomaže majka Divna, grleći najboljeg prijatelja i kolegu svog sina Gorana Đorđevića.

– Imamo isto ime i prezime. Imali smo mnogo toga zajedničkog, ali nas je Bog razdvojio. Bio si mi kao brat. Radili smo zajedno 21 godinu i zajedno smo ratove u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu preživeli.

Proklinjem sudbinu što me odvaja od mog “bratančeta”, kako smo se međusobno zvali – kroz plač izgovara kolega Goran Đorđević (43) iz Spančevca kod Vranja.
 

On kaže da se od Gorana nije odvajao i da su im i smene organizovane tako da oni budu u istoj patroli. Za Gorana kaže da je bio veliki humanista i da je sa celom Policijskom stanicom u Bujanovcu bio prijatelj.

– U kuću su mu dolazili skoro svi, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Sarađivao je i sa Albancima i sa Romima i za njega svi imaju samo reči hvale. Volelo ga je celo selo, jer nema kome nije pomogao.

Do sada je više od 40 puta dobrovoljno dao krv – kaže Đorđević.

U kući pokojnika je i ekipa sociologa i psihologa iz Policijske uprave Vranje, a članovima porodice ukazana je lekarska pomoć, te su pod sedativima i lekarskim nadzorom.

Supruga Lozanka čeka završetak obdukcije tela u Nišu, a datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Pretpostavlja se da će Goran biti sahranjen u četvrtak u rodnom selu.

Prema informacijama iz Policijske uprave, sahrani će prisustvovati i direktor policije Milorad Veljović, načelnici i šefovi iz Policijske uprave, kao i brojne kolege iz Bujanovca i Vranja.  
 

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu uputilo je telegram saučešća porodici nastradalog policajca.

- Pozivamo istražne organe da u najkraćem roku otkriju i privedu pravdi počinioce. Verujemo da će građani Bujanovca pomoći nadležnim državnim organima u rasvetljavanju ovog gnusnog čina -  stoji između ostalog u saopštenju Koordinacionog tela.

Aleksandar Aca Stojković

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: