Vranjanci kao Britanci

Lokalne vesti - Petak 26.04.2013 - 08:23

Prijemu koji je organizovala ambasada Velike Britanije u Beogradu za predstavnike srpskih gradova u kojima su u Prvom Svetskom ratu formirane Bolnice sa medicinskim sestrama iz te zemlje prisustvovala je i tročlana delegacija Grada Vranja.

Ristić Ristić

Gradski većnik Maja Ristić  kaže da su gosti ambbasade osim Vranjanaca bili i predstavnici  Mladenovca, Kragujevca, Valjeva  i Bajine Bašte.

- U našoj delegaciji bili su pored mene i Dragan Dejanović, direktor Narodnog muzeja i Gordana Jovanović, direktorka Medicinske škole. Ambasador Majkl Devenport  je najavio  da će posetiti Vranje povodom Dana Medicinske škole - kaže Ristićeva.

Ona kaže da je za grad jedini trošak odlaska tročlane vranjske delegacije na ceremoniju  organizovanu u ambasadi Velike Britanije bilo putovanje do srpske prestonice i natrag.

U ambasadi Velike Britanije na prijemu je predstavljena knjiga „Naš brat -život kapetana Flore Sends“  koju je napisala Luiza Miler.

Knjiga govori o jedinoj ženi iz Zapadne Evrope koja  je ratovala na tlu Srbije, i kasnije mnogo pomagala i državi i stanovništvu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: