Vranjanci na "Joakimu"

Lokalne vesti - Utorak 06.05.2014 - 11:15

Vranje – Posle trogodišnje pauze pozoriše „Bora Stanković“ iz Vranja plasiralo se u zvanični program festivala „Joakim Vujić“, predstavom „Opštinsko dete„ Branislava Nušića u režiji Ivana Vukovića.

Scena iz Scena iz

Jubilarni 50. „Joakim Vujić“, biće održan  u Leskovcu  od 17. do 24. maja a predstava vranjskog teatra na repertoaru je 21. maja.

Srđan Jovanović, direktor gradskog teatra, kaže da je ove godine u konkurenciji 18 predstava, izabrano njih šest, među kojima i „Opštinsko dete“ vranjskog pozorišta.

- Zadovoljni smo učešćem, jer je konkurencija  izuzetno jaka. Biraju se predstave koje nisu starije od godinu dana.

Mi smo konkurisali i sa predstavom „Narodna drama„ u režiji Snežane Trišić, ali ona kao   prošlogodišnja i nije nije selektovana - kaže Jovanović.

Na 50. „Joakimu Vujiću“ biće prikazano šest predstava za odrasle i šest dečijih predstava. Selektor festivala je dramaturg Slobodan Obradović.

Sedma predstava koja će biti prikazana na festivalu je  po odluci predsedništva  Zajednice profesionalnih  pozorišta je predstava domaćina,  leskovačkog  pozorišta.

Prošle godine Vranjanci su učestvovali u pratećem programu, a ne u takmičarskom delu, sa predstavom „Slučajna smrt jednog pritvorenika“ u režiji Filipa Gajića.

- „Joakim Vujić“ je prvi festival na kome učestvuje pozorište „Bora Stanković“ od kako sam na njegovom čelu, a i moja prva premijera je premijera predstave „Opštinsko dete“ – objašnjava Jovanović.

Na festivalu će biti prikazane predstave šabačkog, kruševačkog, niškog,  kragujevačkog, pirotskog, užičkog i vranjskog teatra.  

Na „Joakimu Vujiću“ biće prikazano i šest dečijih predstava. Vranjanci su učestovali u selekciji sa predstavom „Bio jednom jedan car“ u režiji glumice Milene Stošić, ali nisu prošli selekciju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: