Vranjanci ponovo na STERIJI

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.03.2018 - 12:58

Predstava “KEPLER 452-B”, po tekstu Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića, uvrštena je u zvaničnu selekciju 63. “Sterijinog pozorja”.

Ansambl predstave Ansambl predstave

To će biti druga godina za redom kako vranjsko pozorište učestvuje na jednoj od najprestižnijih teatarskih manifestacija u regionu.

Vest je u redovima poslenika vranjskog pozorišta primljena sa radošču i nevericom, ali ne zbog nedostatka vere u kvalitet samog komada, kaže za OK Radio Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta „Bora Stanković“.

- Znamo da smo napravili dobru predstavu koja je dobro odjeknula i kod publike i kod kritike, ali sam mislio da će dosta vremena proteći nakon plasiranja „Ruže, uvele“ na prošlogodišnje „Sterijino pozorje“, prvi put u 120 godina dugoj tradiciji našeg pozorišta.

Ipak, dogodilo se i zadovoljstvo je tim veće što je ovogodišnja srpska pozorišna produkcija velika i kvalitetna, što je još jedna potvrda repertoarske politike naše kuće
– kaže Jovanović.

Plasman na „Sterijino pozorje“ znači i veliki uspeh autorskog dvojca predstave “KEPLER 452-B”, Tijane Grumić koja je napisala tekst i reditelja Juga Đorđevića, kojima je ovo profesionalni debi u teatarskom životu Srbije.

Grumićeva i Vranjanac Jug Đorđević su kolege sa klase, a saradnja sa Pozorištem „Bora Stanković“ je dogovorena na prošlogodišnjem festivalu „Joakim Vukić“, kaže Jovanović i dodaje da ovom uspehu na značaju daje i činjenica da je ovaj tekst namenski pisan za naše pozorište.

Komad “KEPLER 452-B” premijerno izveden 21. februara u Domu Vojske, a uloge tumače Jelena Filipović, Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković i Bojan Jovanović.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: