Vranjanci u najvećem broju glasali za sanaciju MOZAIK MAPE VRANJA

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.05.2021 - 11:02

U glasanju za projekat koji će biti realizovan sredstvima osvojenim u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", najveći broj glasova osvojio je projekat Sanacija mozaika "Karta Vranja".

Mozaik teško oštećen na nekoliko mesta FOTO: uzmiracun.rs Mozaik teško oštećen na nekoliko mesta FOTO: uzmiracun.rs
Ovaj projekat je osvojio 2.487 glasova, ispred predloga projekata Izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena sa 2.209 i Sanacija sportskog terena u naselju Češalj sa 1.988.
 
Građani Vranja i još devet jedinica lokalne samouprave poslali su najveći broj koverata po glavi stanovnika tokom prethodnog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", zahvaljujući čemu imaju priliku i da odluče koji projekat će oplemeniti život u njihovoj lokalnoj zajednici.
 
Mozaik „Karta grada Vranja“ izrađen je 1975. godine i autorsko je delo likovnog umetnika Stevana Čukića
 
Zbog dugogodišnje izloženosti vremenskim uslovima, kao i neodgovornog ponašanja pojedinaca trenutno stanje mozaika nije zadovoljavajuće. 
 
Postoji nekoliko mesta gde je mozaik karta teško oštećena, a naročito centralni deo karte na kojem bi trebalo da se nalazi upravo trg na kojem se mozaik nalazi sa bližom okolinom.
 
- Cilj je kompletna sanacija i konzervacija mozaika sa ugradnjom indirektnog osvetljenja radi vizuelne preglednosti po prestanku dnevnog svetla. 
 
Cilj projekta je vizuelizacija likovnog dela – mape grada u turističko informativne svrhe, poboljšanje ukupnog estetskog utiska grada, estetsko uređenje javnih površina grada Vranja kao i kompletno uređenje platoa ispred spomenika oslobodiocima Vranja, kao kultno mesto mladih i turistička atrakcija grada Vranja - stoji u propratni tekst uz predlog projekta na sajtu uzmiracun.rs.
 
Kako je najavljeno, realzacija svih projekata trebalo bi da bude završena do kraja ove godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: