Vranje 130 miliona u plusu

Lokalne vesti - Utorak 27.05.2014 - 14:37

Gradsko veća grada Vranja na svojoj 83. sednici usvojilo je završni račun budžeta za 2013. godinu.

Nastić i Stojančić Nastić i Stojančić

Po ovom računu, u budžetu grada na kraju 2013. godine ostao je na raspolaganju višak od skoro 130 miliona dinara.

Ukupna novčana sredstva koja su se slila u gradski budžet  tokom 2013. godine iznose 2, 276 milijardi dinara, dok su rashodi bili oko 2.148 milijardi  dinara.

Komentarišući Odluku o završnom računu, načelnica Sekretarijata za finansije i privredu Dragica Nastić  obznanila je podatak o suficitu u budžetu.

- Ako se posmatra struktura ostvarenih prihoda onda se dolazi do podatka da najveći doprinos daju prihodi po osnovu poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke koji učestvuju sa 43, 32 odsto – rekla je Nastić tom prilikom.

Zaključci sa sednice pokazuju da su, vođenjem računa o zakonskoj regulativi, isfinansirane aktivnosti svih korisnika budžeta i obezbeđene njihove nesmetane aktivnosti.

Odstupanje od prvobitnog usvojenog budžeta od završnog računa iznosi oko 130 miliona dinara iliti 5,47 odsto.

Član Gradskog veća Branimir Stojančić kazao je tom prilikom da je preporuka Gradskog veća za poštovanjem finansijske discipline svih budžetskih korisnika i dalje na snazi i dodao  da će vrlo brzo biti doneti novi pravilnici o korišćenju službenih vozila i telefona, koji će dovesti do planirane uštede od  oko 50 odsto sredstava za ove namene. 

Milan Zdravković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: