Vranje 2020: Za korak bliži Evropi

Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2014 - 15:15

U organizaciji Centra za primenjene evropske studije iz Beograda, novina „Vranjskih“ i OK Radija, a pod pokroviteljstvom Grada Vranja, u velikoj skupštinskoj sali u četvrtak je održana konferencija pod nazivom ,,Evropa 2020 - Vranje 2020".

Sa skupa Sa skupa

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji je govorio o strateškim pravcima razvoja lokalne samouprave ističući stav da bez planskih dokumenata, jasne strategije i vizije, neće biti uspeha u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Govoreći o prioritetima u razvoju lokalne zajednice, Antić je pomenuo jaku putnu infrastrukturu, bez koje nema održivog razvoja sela i poljoprivrede, kao i potrebu za ulaganjem u obrazovanje, koje bi značajno bilo unapređeno otvaranjem Univerziteta u Vranju.

Moderator prvog panela bio je direktor Centra za primenjene studije Srđan Đurović, a o nacionalnim i lokalnim strategijama razvoja u kontekstu razvojne Strategije Evropa 2020 govorili su Milan Aleksić, istraživač u CPES-u, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i Jasmina Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koja je upoznala prisutne sa osnovnim strateškim pravcima i principima lokalne samouprave u prethodnom periodu.

Učesnici drugog panela, čiji je moderator bio programski direktor OK  Radija Saša Stojković, bili su Boban Stanković pomoćnik gradonačelnika Vranja, Dragan Aleksić, vlasnik kompanije ,,Nutriko" i Ivana Stošić iz Biznis inkubator centra.

Stanković je govorio o ciljevima i principima Strategije održivog razvoja Grada Vranja, dodajući da Grad ima spremne Timove koji će raditi na implentaciji evropskih pravila i modaliteta.

Dragan Aleksić, vlasnik kompanije ,,Nutriko" je izneo svoje predloge za poboljšanje poslovanja i mogućnostima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kroz konkretno udruživanje manjih proizvođača.

Na kraju skupa, na trećem panelu koji je moderirao Nikola Lazić, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Vranjskih“, o privredi kao najvažnijem strateškom prioritetu Vranja, govorili su Branislav Popović iz Regionalne privredne komore Leskovac, Velin Ilić jedan od najpoznatijih vranjskih privrednika i Dragana Nakić iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Skupu su prisustvovali rukovodstvo Grada Vranja, članovi Gradskog veća, načelnici sekretarijata, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici medija i civilnog sektora.
 

OK RADIO, vranje.org.rs

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: