Vranje bez 13. plate

Lokalne vesti - Sreda 01.01.2014 - 12:00

I ove godine svi zaposleni u javnim preduzećima u Vranju ostali su bez 13. plate, jer niko od njihovih nadređenih tako nešto nije tražio od gradonačelnika Zorana Antića.

Ilustracija Ilustracija

Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za budžet i finansije Dragana Spirića, vrata i brave na kabinetu gradonačelnika ostale su čitave, jer ni jedan direktor javnog preduzeća ili ustanove nije tražio sredstva za isplatu 13. zarade.

– Koliko ja znam, uštedeli smo bravu na vratima jer nije bilo takvih zahteva, bar kad su budžetski korisnici u pitanju. Možda je bilo, a da ja o tome nisam obavešten – kazao je Spirić.

On je kazao da će 12. plata zaposlenima u javnim preduzećima i ustanovama biti isplaćena kako to nalaže i zakon o budžetskom sistemu, ali nije precizirao datum isplate.

Inače, prošle nedelje zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima primili su novembarsku zaradu, a poučeni iskustvom iz prethodnih godina, na 12. platu mogu da računaju u prvom kvartalu sledeće godine.   

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: