Vranje bezbedniji grad

Lokalne vesti - Utorak 12.06.2012 - 13:20

U Vranju je u prošloj godini stopa kriminaliteta smanjena za skoro 40 odsto.

Ovu činjenicu portparol vranjske Policijske Uprave Dragan Stamenković uzima kao osnov za ocenu da je u ovom času Vranje bezbedan grad. 
 
Broj izvršenih krivičnih dela je u opadanju, kaže Stamenković. Statistike pokazuju da je u suzbijanju kriminaliteta registrovano 608, a u istom periodu prošle godine 894 krivičnih dela, što je prema njegovim rečima smanjenje za skoro 40 procenata. 
 
Za pet meseci ove godine u oblasti krivičnih dela prilavljeno je 591 lice, a prošle 743.  
 
- Zabeležen je i manji broj prekršaja javnog red i mira.Od početka godine registrovana su 274, a prošle godine 358 prekršaja, što je smanjenje za preko 20 odsto. Na osnovu ovih podatak može se oceniti da je stanje bezbednosti  na području grada Vranja stabilno - kaže Stamenković. 
 
Smanjenje broja prekršaja i krivičnih dela prema Stamenkovićevim rečima posledica je preventivnog rada i preduzimanja određenih mera i radnji PU Vranje. 
 
Stanje bezbednosti saobraćaja takođe je povoljnije u odnosu na prethodnu godinu, jer je broj povređenih lica smanjen. 
 
Stamenković napominje da je broj stradalih lica u saobraćaju isti kao i prethodne godine. 
 
U narednom periodu policija će prema Stamenkovićevim rečima preduzimati preventivne i represivne mere u cilju održavanja stabilnosti javnog reda i mira.  
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: