Vranje dobija Sigurnu kuću

Lokalne vesti - Petak 17.01.2014 - 15:13

Izgradnja regionalne Sigurne kuće u Vranju, koja će biti loocirana u Vranjskoj Banji počinje u martu ove godine, najavljeno je na potpisivanju sporazuma o realizaciji ovog projekta.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Reč je o partnerskom projektu koji je započet kao inicijativa Fonda B92 uz podršku Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD u Beogradu  i Grada Vranja.

Površina kuće u kojoj će moći da bude smešteno  20 osoba iznosiće preko 200 kvadrata.

Potpukovnik Šon Long koji je ispred Kancelarije Ambasade SAD potpisao dokument  o izgradnji Sigurne kuće kazao je da je u razgovoru sa gradonačelnikom Vranja shvatio da je jedan od prioriteta grada briga o najugroženijim i najranjivijim slojevima stanovništva i da je ovakav jedan objekat potreban.

- Radove finansira Evropska komanda američke vojske sa 200.000   dolara. Radove će nadgledati  Inženjerija američke vojske, a izvodiće ih lokalna građevinska firma “Noveko” – kazao je Long.

Fond B92 će prema rečima Verana Matića pomoći opremanje objekta i pružiti svu logističku i operativnu pomoć nakon početka rada Sigurne kuće.

- Ovo je  prva Sigurna kuća južno od Beograda u čijoj izgradnji učestvuje Fond B92.

Ceo proces oko izgradnje Sigurne kuće je važan za senzibiliranje javnosti  kada je reč o temi porodičnog  nasilja a posebno nasilja nad ženama - rekao je Matić.

Prve donacije pristigle su od tima SOS telefona Vranje. Reč je o dva kompjutera, jednom lap top računaru i  štampaču.  

Oprema je namenjena ženama i deci koji će biti smešteni u regionalnoj Sigurnoj kući i koju će koristiti za obuku rada na kompjuteru kao i za lične potrebe tokom boravka.

Radovi na izgradnji Sigurne kuće trebalo bi da budu završeni krajem 2014.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: