Vranje domaćin takmičenja najboljih medicinara

Lokalne vesti - Subota 14.05.2022 - 03:08

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković otvorio je danas 22. Republičko takmičenje iz anatomije i fiziologije čiji su domaćini grad Vranje i srednja medicinska škola ,,Dr Izabel Emsli Haton’’.

Sa otvaranja FOTO: vranje.org.rs Sa otvaranja FOTO: vranje.org.rs

Pozdravljajući učesnike takmičenja gradonačelnik Milenković izrazio je zadovoljstvo što je grad Vranje dobio tu priliku da ugosti najbolje đake medicinskih škola iz Srbije.

- Predmeti anatomija i fiziologija su oblasti koje predstavljaju osnov medicine i ukoliko ih dobro savladate, lakše ćete razumeti ostale predmete iz medicinske nauke.

Sama činjenica da ste stigli do republičkog nivoa takmičenja govori da ste vredni, željni znanja i pre svega spremni odricanja, koje medicina podrazumeva.

Međutim, kroz to odricanje vi jačate i svoju ličnost i brusite karakter za izazove koji vam predstoje tokom daljeg školovanja i studiranja - rekao je gradonačelnik Milenković.

On je naglasio da lokalna samouprava pruža punu podršku srednjoj medicinskoj školi, kako kroz osavremenjivanje nastavnih učila i kabineta, tako i kroz realizaciju brojnih projekata koji su neophodni za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji grada Vranja.

- Od oktobra prošle godine na Visokoj školi strukovnih studija imamo novi studijski program – strukovna sestra opšti smer, a srednja medicinska škola je partner na tom programu.

I u narednom periodu nastavićemo da pružamo podršku školi jer se nalazi u centru Pčinjskog upravnog okruga, tako da se ovde školuju đaci iz Kosovskog Pomoravlja, ali i susedne Severne Makedonije - rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na svečanosti otvaranja takmičenja goste je pozdravila i direktorka škole Gordana Jovanović.
U programu su nastupili učenici srednje medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton".

Učesnici takmičenja su učenici medicinskih škola iz cele Srbije i sa prostora Кosova i Metohije, ukupno 19 škola sa 55 učenika.

Takmičenje traje dva dana, a specifično je po tome što škola domaćin sastavlja test znanja, pa se upravo iz tog razloga ne takmiče učenici škole domaćina.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: