Vranje: Formiraju se još TRI VATROGASNE JEDINICE

Lokalne vesti - Četvrtak 01.03.2018 - 10:05

U Pčinjskom okrugu će biti formirane još tri vatrogasne jedinice i to u Vranjskoj Banji, na Vlasinskom jezeru i u Poljanici, najavio je Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju.

Sa prijema povodom Svetskog dana civilne zaštite FOTO: vranje.org.rs Sa prijema povodom Svetskog dana civilne zaštite FOTO: vranje.org.rs

Tašković je o formiranju novih vatrogasnih jedinica govorio na prijemu za pripadnike snaga bezbednosti koji je povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite organizovao predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

- Naš cilj je da dostignemo evropske standarde, i u martu će članovi Štaba za vanredne situacije, kao i poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite imati obuku.

Očekuje nas izrada procene rizika u svim opštinama Pčinjskog upravnog okruga i zajednička izrada Studije akustičnosti
– kazao je Tašković.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković je, čestitajući Svetski dan civilne zaštite, podsetio na sve aktivnosti koje je lokalna samouprava preduzela na planu sistema civilne zaštite.

- Prošle godine Skupština je usvojila Odluku o organizaciji i funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja i civilne zaštite, i sa velikim zadovoljstvom ističem da smo uspeli da završimo veći deo posla.

Imenovali smo poverenike i zamenike poverenika civilne zaštite, proširili krug ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje, sagledali stanje osposobljenosti sistema javnog uzbunjivanja, formirali stručno-operativne timove po vrstama, a poseban akcenat smo stavili na izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije na teritoriji grada Vranja
- rekao je Tričković.

O značaju sistema civilne zaštite govorio je i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Tomić, koji se zahvalio na dosadašnjoj saradnji ocenivši je izuzetnom.

Na prijemu su o unapređenju sistema civilne zaštite govorili i načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković i načelnik Centra Ministarstva odbrane major Igor Milanović.

Šef Odseka civilne zaštite Nikola Dimitrijević prezentovao je sve realizovane aktivnosti na nivou Republike Srbije i Pčinjskom upravnom okrugu i najavio nove, poput formiranje još jednog voda za zaštitu od požara, treninge i učešće u izradi Nacionalnog plana zaštite i spasavanja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: