Vranje i Sokobanja među 4 najbolje lokalne samouprave, za lokalne budžete po 2,5 miliona dinara

Lokalne vesti - Četvrtak 23.03.2023 - 14:11

U kategoriji “Odgovornost i vladavina prava”, a za primer dobre prakse planiranja budžeta u funkciji razvoja grada, Vranje se našlo među 4 najbolje lokalne samouprave u prošloj godini.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Prema kriterijumima koje je propisalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, još jedno mesto na jugu pozicioniralo se na listi najboljih - Sokobanja je nagrađena u oblasti “Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave”. Sve lokalne samouprave će biti nagrađene sa po 2,5 miliona dinara saznaju Južne vesti.
 
Kako navode iz Ministarstva, primer dobre prakse u oblasti “Odgovornost i vladavina prava”, zbog koje su Vranjanci dobili priznanje, odnosi se na zaokružen institucionalni, kao i metodološko-finansijski okvir za upravljanje razvojem grada koji je u skladu sa važećim normativno-pravnim okvirom, kao i potrebom usklađenosti krovnog planskog dokumenta, sektorskih strategija i programskog budžeta.
 
Osim Vranja i Sokobanje, priznanja su dobili i Kragujevčani za uvođenje sistema prijave problema, predloga i upita građana putem aplikacije eKGrađanin, kao i Vrnjačka Banja za unapređenje i sprovođenje lokalnih mera podrške osetljivim društvenim grupama.
 
Pobednici u svakoj od 4 kategorije dobiće po 2,5 miliona dinara kao vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre prakse na lokalnom nivou.
 
 
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: