Vranje: Manjak kandidata za direktorske fotelje!

Lokalne vesti - Sreda 31.07.2013 - 13:53

Konkurs za direktore javnih preduzeća u Vranju je završen, a komisija je odradila prvi deo posla koji se odnosi na utvrđivanje liste kandidata na osnovu priložene dokumentacije.

Vranje: Ima li još neko? Vranje: Ima li još neko?

Za ukupno osam preduzeća prijavilo se 12 kandidata za mesto direktora, od kojih uslove ispunjavaju samo sedmorica.

Predsednik komisije za izbor direktora javnih preduzeća Dragan Tomić za OK Radio kaže da su kandidati koji su priložili potpunu i validnu dokumentaciju pozvani na proveru znanja 5. avgusta ove godine.

– U Zavodu za urbanizam imali smo jednog kandidata, Miodraga Protića koji ne ispunjava uslove konkursa, zatim u Direkciji za izgradnju Gorana Đorđevića sa potpunom dokumentacijom, „Vodovod“-u dva kandidata, Krstu Janjića i Žiku Mitrovića, s tim što Mitrović nije prošao.

Sadašnji direktor „Komrad“-a Dejan Ilić bio je jedini kandidat za mesto direktora u tom preduzeću i ispunjava uslove, takođe i Dejan Manić za prvog čoveka Skijališta Besna Kobila, Nebojša Stojanović za Upravu banje i Zoran Veličković u RTV-u – kaže Tomić.

Zanimljivo je bilo u preduzeću „Novi dom“, gde su se na konkurs prijavila četiri kandidata, Saša Sentić, Goran Petrović, Živko Stamenković i Mile Marinković.

Od te četvorice jedini koji ispunjava sve uslove konkursa je Goran Petrović.

– Uslovi konkursa bili su jasni, a svi oni koji nisu imali potpunu i validnu dokumentaciju, nisu prošli prvu fazu izbora.

Kod takvih kandidata uglavnom je nešto falilo od papira, bilo je i nevažećih dokumenata, ali i raznih potvrda izdatih od strane nenadležnih službi – ističe Tomić.

Svi kandidati koji su prošli prvu fazu imaće test provere znanja za pet dana, nakon čega će komisija za izbor direktora u javnim preduzećima konačne ocene i mišljenja dostaviti Skupštini grada.

Inače, komisija u svom sastavu ima sedam članova, od kojih su četiri stalna, a tri rotirajuća.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: