Vranje među tri grada u Srbiji sa najvećim brojem NOVOZARAŽENIH

Lokalne vesti - Sreda 14.10.2020 - 10:26

U poslednjih nedelju dana više od pola svih novoobolelih od kovida 19 bilo je u Beogradu, a slede ga Kragujevac, Niš, Vranje i Novi Sad, dok je poslednjih dana primetan povećan broj inficiranih u Trsteniku, Kraljevu i Merošini, pišu "Novosti".

U Vranju juče šest novozaraženih FOTO: G. Mitić/OK Radio U Vranju juče šest novozaraženih FOTO: G. Mitić/OK Radio
Sa 67 pozitivnih, koliko je bilo pre dva dana, juče je broj u Srbiji dupliran, pa ih je 152
 
Ako se ovakav trend nastavi, epidemiolozi najavljuju uvođenje novih restrikivinh mera, poput onlajn nastave, dodatnog skraćenja rada ugostiteljskih objekata i smanjivanje okupljanja sa 30 osoba na pet.
 
Od 7.177 testiranih za 24 sata, juče su bila 152 pozitivna, a dve osobe su preminule.
 
Beograd je i dalje na prvom mestu - 57 novozaraženih, sledi Kragujevac, gde je takozvani Konov koeficijent, odnosno procenat pozitivnih od broja testiranih, 18,9 odsto, jer je od 90 testiranih čak 17 pozitivnih
 
Ali apsolutni šampion u „Konovom koeficijentu“ je Trstenik - 55,5 odsto! Od devet testiranih, čak pet pozitivnih
 
- U Kragujevcu je juče bilo 17 pozitivnih od 90 testiranih, što je svaki peti. Situacija u Trsteniku se ne smiruje, bilo je pet pozitivnih od devet testiranih
 
Merošina takođe zabrinjava, jer već nekoliko dana ima po dvoje-troje zaraženo
 
Krizni štab je lokalnim štabovima predložio da analiziraju stanje i uvedu vanrednu situaciju ukoliko je to potrebno - navode izvori "Novosti", koji kažu da je u Vranju i Kruševcu po šest novozaraženih, u Nišu pet i Kraljevu četvoro.
 
Podaci od juče se poklapaju i sa nedeljnim presekom Ministarstva zdravlja od 7. do 13. oktobra, gde je čak 51,33 odsto novoobolelih bilo u Beogradu, u Kragujevcu 5,54, a Nišu 3,77 odsto.
 
Epidemiolog i član kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je treći talas korone uveliko u toku i ako se ne budemo urazumili, za dve nedelje ćemo imati više od 500 obolelih dnevno, kada je moguće da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već isključivo onlajn.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: