Vranje neće trovati Leskovčane

Lokalne vesti - Utorak 06.05.2014 - 10:55

Otpad oko gornjeg toka reke Veternice, na području Vranja, biće očišćen kako ne bi dalje ugrožavao ispravnost vode u akumulacionom jezeru „Barje“ , preko koga se Leskovčani snabdevaju pijaćom vodom.

Sastanak rukovodstva sa meštanima Sastanak rukovodstva sa meštanima

Priobalje Veternice u Poljanici, po rečima Nemanje Nuhijevića, gradskog većnika za ekologiju, biće očišćeno od otpadnog materijala tokom maja meseca.

- Stanje nije tako katastrofalno kako je prikazano ranije u medijima. Postoje divlje deponije i otpad iz ćumurana jer žitelji nekoliko sela u Poljanici nemaju kontejnere za odlaganje smeća.

U dogovoru sa „ Komradom“ , tokom narednih dana, postavićemo nekoliko kontejnera i kaveza za pet ambalažu i organizovati edukaciju stanovništva po mesnim zajednicama sa ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine – kazao je Nuhijević za OK radio.

U razgovoru sa meštanima Golemog sela, Drenovca i Vlasa, Nemanja Nuhijević i pomoćnik gradonačelnika Nenad Stamenov dogovorili su konkretne mere kako bi se problem divljih deponija efikasno rešio.

Žitelji Poljanice će postavljene kontejnere prvih mesec dana koristiti bez nadoknade u vidu komunalne takse, ali će nakon tog periodu morati da plaćaju određen iznos kako bi se pokrio deo troška odnošenja smeća iz ovog kraja koji se nalazi na oko 25 kilometara od grada.

Čišćenje otpada biće izvedeno uporedo sa čišćenjem grada tokom čitavog meseca.

Gradonačelnik Leskovca je proteklog meseca uputio dopis čelnicima grada u kome opominje kako žitelji iz sela Vlase, Golemo Selo i Mijovce  truju “Barje” bacanjem organskog i neorganskog otpada u reku Veternicu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: