Vranje OTVORENOG SRCA dočekalo umetnike iz pet zemalja

Lokalne vesti - Utorak 23.07.2019 - 13:31

Predsednik Skupštine Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović organizovali su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije „Vranje 2019“.

Zajednički snimak FOTO: vranje.org.rs Zajednički snimak FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom predsednik Tričković je izrazio zadovoljstvo što su umetnici iz Makedonije, Bugarske, Francuske, Hrvatske i Srbije gosti Vranja, grada koji ima bogatu istoriju i u kojem će naći inspiraciju za svoja dela. 
 
- Likovna kolonija je tradicionalna i Grad nastoji da koliko je to moguće pomogne kako bi umetnici imali sve što je neophodno da iskažu svoju kreativnost
 
Nadam se da ćete imati priliku da se upoznate i sa Vranjem i da ćete poneti pozitivne utiske, jer se nalazite u gradu otvorenog srca - rekao je Tričković. 
 
Dobrodošlicu je učesnicima poželela i gradska većnica Zorica Jović, koja je istakla značaj vranjske kolonije, koja je zauzela posebno mesto na mapi srpske likovne scene
 
- Verujem da će vas bogata istorija, kulturno istorijski spomenici i duh Vranja inspirisati da oslikate svoja platna, koja će opet ostati gradu i Narodnom univerzitetu
 
Nadam se da ćete iz našeg grada otići bogatiji za još jedno lepo iskustvo - naglasila je Zorica Jović. 
 
Na prijemu je govorila i direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci u organizovanju ovako značajne manifestacije. 
 
- Narodni univerzitet je ustanova koja neguje likovnu umetnost ne samo organizovanjem kolonije, već i kroz rad Likovne radionice i Galerije, koja se može pohvaliti bogatom izlagačkom delatnošću - rekla je ona. 
 
Učesnici kolonije su se potom predstavili i izneli svoje prve impresije, zahvalivši na toplom prijemu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: