Vranje plaća porodiljama po 100 evra

Lokalne vesti - Petak 13.12.2013 - 12:58

Gradsko veće u Vranju donelo je odluku da od naredne godine iz budžeta grada svakoj porodilji bude isplaćena jednokratna pomoć od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

bebe u porodilistu bebe u porodilistu

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i dečiju zaštitu Aleksandar Stajić kaže da se odluka odnosi na svaku porodilju, bilo da je reč o prvom, drugom, trećem ili bilo kom detetu po redu.

 

– Vrlo brzo donećemo Pravilnik po kome ćemo dodeljivati taj novac. Po tom Pravilniku će porodilje morati da ispune uslove predviđene za dobijanje jednokratne pomoći.

 

Ideja je da porodilja bude sa najmanje pet godina prebivališta na teritoriji Vranja.

 

U određene provere moraće da se uključi i Centar za socijalni rad – kaže Stajić.

 

Inače, ova ideja postojala je i ranije, ali odluka nije usvojena do sada zbog nedostatka finansijskih sredstava u lokalnom budžetu.

 

Na pitanje odakle odjednom para u budžetu za porodilje, Stajić odgovara da se “uvek može, kad se hoće”.

 

– Smatram da je ovo jedan od prioriteta i rešili smo da sa nekih stvari skinemo troškove i da ih prebacimo za ovu namenu. Recimo, za početak smanjićemo putne troškove za službena putovanja. Ovo je veoma bitna stvar i kad se hoće, uvek se može – kaže Stajić.

 

Predviđena sredstva budžetom za ovu namenu pokriće na godišnjem nivou oko 1000 porodilja, što znači da će oko 100 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti biti opredeljeno za porodilje.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: