Vranje pomoglo, i tek će da pomaže

Lokalne vesti - Petak 23.05.2014 - 09:51

Grad Vranje do sada je, kroz humanitarne pakete, dalo nekoliko miliona dinara pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, a na sednici Gradskog veća biće razmatrana konkretna finansijska pomoć lokalne samouprave, rečeno je na sedici štaba za vanredne situacije.

Sednica Kriznog štaba Sednica Kriznog štaba

Sednicu je minutom ćutanja otvorio gradonačelnik, Zoran Antić kako bi se odala počast poginulima u vodenoj stihiji.

On je zatim izrazio zahvlanost svim privrednim subjektima i građanima na ukazanoj solidarnosti, a reči hvale date su i građanima Makedonije kao i svim članovima štaba.

- Mi smo odradili širi dijapozon aktivnosti i sada je potrebno da deo tih stvari podvedemo pod sistem odluka štaba, što u delu komunalne infrastrukture i izgradnje što u finansijksom delu i daljih distribucija onim poplavljenim područjima koja su zanemarena medijskim izveštavanjem – rekao je Antić i dodao da će svaki papir pristigao u štabu biti obrađen kako bi se videlo da li je sve urađeno valjano.

O učinku Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Vranja govorio je komandant Vedran Tašković.

On je rekao da su pripadnici Bataljona radili na teško pristupačnom terenu i pomagali ugroženima i bolesnima u Obrenovcu, Šapcu i Šidu, gde su među poslednjima napustili selo Jameno.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Drakča Stanojković se zahvalio dobrovoljcima iz Vranja, koji su učestvovali i sanaciji terena na području Grada Kraljeva, a svoj doprinos u odbrani od poplava dala je i grupa od 50 policajaca iz PU Vranje.

Zaključeno je da se sačini kompletan izveštaj o prikupljenoj pomoći, kao i da JKP,,Komrad" u Obrenovac pošalje 10 kontejnera. ,,Vodovod" i „ Komrad“ uputili su cisterne za vodu u Jagodinu i Svilajnac.

Prema uputstvima nadležnih službi nastaviće se sa pružanjem pomoći ugroženim gradovima i opštinama

- Mislim da smo jasno pokazali državi da stajemo uz svoj narod u ovoj teškoj situaciji  i tek ćemo pokazati koliko vredimo i kao grad i kao ljudi – kazao je gradonačelnik.

Milan Zdravković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: