Vranje: Poskupljenje goriva odlaže realizaciju KAPITALNIH PROJEKATA

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2022 - 11:55

Usled trenutne situacije, realizacija pojedinih kapitalnih projekata u Vranju biće odložena za sledeću godinu, odlučilo je Gradsko veće.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio

Prema odluci Gradskog veća na jučerašnjoj sednici, radi se o projektima rekonstrukcije Sportskog centra, uređenje platoa između ulica Generala Belimarkovića i Kralja Stefana Prvovenčanog i realizacija preostalog dela Komunalnog programa.

 

Ovakva odluka je doneta prilikom razmatranja prvog ovogodišnjeg rebalansa lokalnog budžeta za ovu godinu.

 

Kako je istaknuto, na ovaj način biće ostvarena ušteda od oko 150 miliona dinara, što je, otprilike, suma koja je revalansom predviđena za povećanje rashoda u budžetu.

 

Kako je obrazložio gradski većnik za finansije Bojan Kostić, predviđeno je povećanje budžetskih rashoda u iznosu od 140 miliona dinara, što bi trebalo da pokrije poskupljenje energenata kod budžetskih korisnika.

 

Takođe, rebalansom budžeta je bilo neophodno predvideti i povećanje troškova za završetak započetih projekta poput izgradnje vrtića u naselju Raška, rekonstrukcije vrtića ,,Dečja radost”, izgradnje dečijih igrališta i rekonstrukcije ulice Kosovske, kazao je Kostić. 

 

- Pored toga, priprema se i projektno-tehnička dokumentacija za realizaciju izuzetno značajnog projekta, rekonstrukcije ulice Partizanski put. 

 

Rebalansom  budžeta grada predviđena su sredstva za realizaciju svih prioritetnih projekta na teritoriji grada Vranja - rekao je gradski večnik za finansije.

 

Usvojenim izmenama ovogodišnjeg budžeta, prihodi i primanja su projektovani na 3 milijarde dinara, dok će budžetki deficit iznositi oko 140 miliona, što će uglavnom biti pokriveno neutrošenim sredstvima iz prošle godine i, manjim delom, od kreditnog zaduženja.

 

Gradsko veće je odobrilo i refinansiranje postojećih kredita produženjem roka otplate, što će smanjiti godišnje obaveze za servisiranje za preko 50 milona dinara, dodao je Bojan Kostić.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: