Vranje spremno za POPLAVE

Lokalne vesti - Petak 10.05.2019 - 10:10

Na osnovu akta Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, održana je vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Sa zasedanja u Vranju. Foto: vranje.org.rs Sa zasedanja u Vranju. Foto: vranje.org.rs

Razmatrano je preduzimanje preventivnih i operativnih mera na sprečavanju posledica  usled eventualnih velikih količina padavina tokom maja.

Doneti su zaključci, kojima su nadležne službe Gradske uprave, javna komunalna preduzeća i ustanove stavljeni u pripravnost za preduzimanje potrebnih mera u slučaju velikih kiša.

Stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje  od poplava naloženo je da redovno prati stanje na terenu, sa zadatkom obilaska kritičnih lokacija na rečnim vodotokovima i sačini izveštaj sa predlogom za preventivno dejstvo na eventualno ugroženim lokacijama.

Takođe, Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju Komunalne policije dat je nalog da redovno prate stanje na rečnim vodotokovima,  a posebno u periodu od 12. do 15. maja i preduzimaju mere iz delokruga svoje nadležnosti.

Na sednici je doneta i preporuka preduzeću ,,Kruševacput“ da zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta, bujičnih voda obezbedi pojačani nadzor i angažovanje mehanizacije   na  održavanju puteva, a posebno državnog putnog pravca II A reda broj 227 (Vranje-Vlase) na području Poljanice.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: