Vranje: ŠTRAJK u sedam škola

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.09.2018 - 11:15

Nova nastavna godina u školama na teritoriji Vranja počela je štrajkom prosvetnih radnika u sedam škola na teritoriji grada.

Novi štrajk već za osam dana? FOTO: D. Ristić/OK Radio Novi štrajk već za osam dana? FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema podacima vranjske podružnice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), prvog dana nove školske godine časovi su skraćeni na 30 minuta u sedam škola.
 
To su osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Branko Radičević“ u Vranju i osnovne škole u Vlasu i Jelašnici, kao i Gimnazija „Bora Stanković“, Ekonomska i Tehnička škola.
 
- U ostalim školama, iako zvono zvoni na 45 minuta, naši članovi napuštaju nastavu nakon pola sata.
 
Prema dogovoru, ukoliko se ne udovolji našem zahtevu za preispitivanje predloga o platnim grupama i razredima, sledeći štrajk će biti organizovan za osam dana, dakle u sledeći utorak – kaže za OK Radio predsednik USPRS u Vranju, Dušan Mladenović.
 
Pored članova USPRS, na teritoriji Vranja štrajku su se pridružili i prosvetni radnici iz sindikata „Nezavisnost“, dok u ostatku Srbije protestuju i pripadnici Sindikata radnika u prosveti.
 
Intenziviranje štrajka tokom septembra je planirano jer se očekuje da se do kraja meseca usvoji uredba o platnim grupama i razredima.
 
Prosvetari traže da budu izjednačeni sa zaposlenima u socijali, kulturi, lokalnoj samoupravi i delimično, zdravstvu i budu svrstani u devetu platnu grupu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Neverni
03.09.2018. , 17:26
Dodatni info: Tehnička skratila časove, jer imaju večeras proslavu :)