VRANJE: UDARNE RUPE i dalje van nadležnosti

Lokalne vesti - Utorak 28.02.2017 - 11:06

Na uglu Kosovske ulice i Dragutina Milankovića, nedaleko od O.Š. “Branko Radičević” i vrtića “Pčelica” u Vranju ogromne su rupe u kolovozu, koje niko ne nalazi za shodno da zakrpi i asfaltira.

Rupe na raskrsnici. Foto: Amaterski snimak Rupe na raskrsnici. Foto: Amaterski snimak

Nakon likvidacije Direkcije za razvoj, održavanje gradskih saobraćajnica povereno je “Vodovodu”.

Jedan od stanovnika naselja Ogledna stanica, N. D., gde se nalaze ove ulice, pokušao je da u “Vodovodu” ukaže na ovaj problem, ali prema njegovoj priči, nije imao kome da prenese to što je uvideo.

- Ipak to su stvari za koje grad mora da ima para u budžetu, jer je stvarno opasno i žalosno da su putevi toliko propali, opasni po vozače i pešake za grad veličine Vranja.
 


U “Vodovodu” sam čekao dva  sata da se pojavi čovek koji očigledno jedini obavlja tu funkciju sa terena, i na kraju nisam imao više strpljenja, nakon tolikog čekanja, jer čovek nije došao.

Dakle ako ta jedna osoba nije tu, građani nemaju pravo očigledno da prijave rupu na putu.

Ponudu portira
da tu moju primedbu zapiše na papiriću i da kasnije preda osobi zaduženoj za to ne uzimam u obzir, mislim da je to žalosno za grad kao što je Vranje
- zaključije N.D.

On dodaje i da je mišljenja da je nezamislivo da grad poput Vranja  nema službu za krpenje rupa koje su prvog prioriteta, jer su u neposrednoj blizini osnovne škole i vrtića.

Dejan Stanojević, šef sektora za puteve u “Vodovodu”, kaže da  ovo preduzeće ne može još uvek da radi na krpljenju rupa po gradu.

- Nije nam još uvek povereno krpljenje rupa, tako da je to praktično u nadležnosti grada Vranja.

Zbog likvidacije Direkcije i prenosa nadležnosti, Vodovod” još uvek nije u potpunosti  preuzeo njene nekadašnje obaveze.



Još uvek nije potpisan ugovor između Grada Vranja i “Vodovoda”.



To znači da bi za krpljenje udarnih rupa, grad trebalo da sprovede tender, posle toga se kreće u asfaltiranje - pojašnjava Stanojević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: