Vranjska IGRA na sceni BEOGRADSKOG DRAMSKOG

Lokalne vesti - Petak 29.03.2019 - 12:12

Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja u petak, 29. marta, odigraće na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta komad "Igra" Semjuela Beketa, u režiji Ane Grigorović.

Scena iz komada FOTO: D. Ristić/OK Radio Scena iz komada FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovaj manje poznati komad irskog nobelovca je priča o ljubavnom trouglu u okviru kojeg likovi pletu mrežu sastavljenu od prevare, izdaje, laži i razočarenja.
 
Zatvoreni u klaustrofobične bele kabine, muž, žena i ljubavnica iznova ponavljaju svako svoju priču, bez zadovoljavajućeg konačnog razrešenja.
 
Kroz čitavu predstavu provlače se reference na aktuelnu situaciju vranjskog teatra, osuđenog na skučenost imitacije scene u gradu sa pozorišnom tradicijom od 120 godina.
 
Vranjski pozorišni poslenici kao žrtve okolnosti, nastavljaju da igraju i prave nove predstave, proizvodeći iluziju da su i dalje živi i vidljivi
 
Adaptacija komada potpisuje Vanja Nikolić, scenografiju Marija Jevtić, kostim Ivana Mladenović, dizajn zvuka Dragan Stevanović Bagzi, a video Milan Antanasijević
 
Igraju Žetica Dejanović, Tamara Stošić i Marko Petričević.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: