Vranjske cipele ponovo u Rusiji

Lokalne vesti - Četvrtak 24.05.2012 - 11:01

Firma "Minex", sa godišnjom proizvodnjom od oko 200.000 pari cipela proizvedenih pretežno za italijansko tržište, planira da uskoro pokrene svoj brend.

Stoiljković (levo) sa ambasadorkom SAD Meri Vorlik Stoiljković (levo) sa ambasadorkom SAD Meri Vorlik
Radi se o muškoj cipeli koju će ovaj proizvođač plasirati na domaće, ali i  inostrano tržište. Vlasnik firme Zoran Stoilković kaže da će time biti zaokružen proces proizvodnje 140 zaposlenih u pogonima "Minex"-a u Vranju i Vladičinom Hanu. 
 
Kao član vranjskog klastera "Koštana", njegova firma je prema Stoilkovićevim rečima firma imala  uspešan nastuo na sajmu u Dizeldorfu. On kaže da je u planu da se “Minex-ovi” proizvodi uskoro nađu i na tržištima Rusije i Poljske. 
 
Stoilković objašnjava da se modeli muške obuće ne menjaju svake sezone kao kod ženske, pa su i ulaganja manja.
 
- Ponuda muške obuće na tržištu je daleko skromnija, jer 90 odsto proizvođača izrađuje žensku cipelu - kaže Stoilković. 
 
Prema njegovim rečima,  za zapadno tržište planirani su doradni, a za istočno finalni proizvodi “Minex”-a. 
 
- Trebalo bi uskoro da nađemo stranog partnera sa kojim bismo zajedno uložili u proizvodnju. Imamo dovoljno iskustva i mogućnosti da stvaramo sopstveni brend koji bi se vremenom razvijao – kaže vlasnik "Minex"-a. 
 

U vranjskom pogonu ovog preduzeća upošljeno je 85, a u Vladičinom Hanu 55 radnika. Stoilković kaže da oni u proseku  mesečno zarade oko 250 evra u neto iznosu. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: