Vranjski plenking

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2012 - 10:15

Poslednjih meseci među mladima širom sveta popularan je bizaran "sport" po imenu plenking, čija je poenta slikati se na najneobičnijem mestu u pozi daske.

On je popularan i u Vranju. Ipak, malo njih zna da ova "disciplina" može biti opasna.

- Cilj je korisnika društvene mreže Fejsbuk da se slikaju ispruženih ruku i nogu, licem okrenutih ka zemlji, i da nakon toga kače te fotografije na svoj profil – kaže za OK radio naš sugrađanin M.M. koji se već oprobao u ovom sportu.

Da se “plenking" pokazao opasnim govori činnjenica da je jedan mladić, Bil Ekton poginuo pokušavajući da se slika ležeći na ogradi terase.

Skoro se pojavio još jedan dokaz da plenking može da dovede do ozbiljnih povreda - na snimku postavljenom na Jutjubu vidi se devojka koja pokušava da se, u pozi daske, slika između kuhinjskih elemenata i šporeta.

Međutim, u narednom trenutku, rerna se otvara i devojka pada na pod, a šporet joj pada preko leđa.

Ipak, želja devojke da snimi originalnu fotografiju bila je jača od bola izazvanog povredama, pa je fotografiju na kraju ipak napravila, okrenuvši se na drugu stranu.

- Tačno je da je plenking opasan, ali sve zavisi od vas, koju ćete pozu da snimate. Naravno, ne bih savetovao mladim ljudima bez ikakvog sportskog iskustva, treninga. Plenking treba doživeti kao sport, sve dugo vodi u opasnu avanturu – kaže naš sagovornik, koji tvrdi da je u Vranju postoje malo njiih koji su uspeli da prebrode strah, urade fotke i okače ih na Fejsbuk.

- Sve to radimo u tajnosti, jer bi reakcije roditelja sigurno bile žestoke. Mada, nekada bi saznali, ne bi nas odvratili od ovog izuzetno adrenalinskog sporta – završava naš sagovornik.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: