Vranjsko VESELENJE u Beogradu

Lokalne vesti - Sreda 03.04.2019 - 11:54

U Beogradu je proteklog vikenda, uz prisustvo oko 800 gostiju, u restoranu „Hol“ na Voždovcu, održano tradicionalno Vranjsko veče.

"Beše nekad Mitke i Koštana" FOTO: Udruženje Vranjanaca
Ovu manifestaciju godinama organizuje Zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu „Žuto cveće“.
 
„Vranjskoj večeri“ su prisustvovali mnogi poznati i viđeni Vranjanci koji žive i rade u Beogradu, ali i ljubitelji vranjske kulture, muzike i tradicije.
 
Matični grad predstavljao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković koji se obratio prisutnima uz predsednika Udruženja, prof. dr Dragana Mikića.
 
U zabavnom delu programa koji uvek privlači najveću pažnju Vranjanaca u Beogradu, ali i ne samo njih, učestvovali su Čedomir Marković, trubački orkestar Nenada Mladenovića, Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace i Slobodan Jovanović Cobi.
 
Kao i obično, najemotivniji deo večeri je bio nastup glumca Dragana Stankovića koji, po opštem mišljenju, najuspešnije dočarava delo Bore Stankovića kroz monologe čuvenog Mitketa.
 
U okviru pratećeg dela manifestacije, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta ansambl Pozorišta "Bora Stanković" odigrao je i predstavu u “Igra”.
 
Delegacija Udruženja Vranjanaca, na dan rođenja velikog vranjskog pisca Borisava Stankovića, položila je žuto cveće na njegovu spomen-bistu na Kalemegdanu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: