Vratili se dobrovoljci iz Kraljeva

Lokalne vesti - Sreda 21.05.2014 - 14:15

Dobrovoljci iz Vranja koji su u utorak poslati u Kraljevo kao ispomoć u odbrani od poplava i sanacije već potpoljenih delova, vratili su se u ranim jutarnji časovima.

Vranjski dobrovoljci Vranjski dobrovoljci

Oni su bili angažovani na pripremi stambenih objekata za dezinfekciju kao i na prokopavanju kanala kojim bi se otpuštala voda iz poplavljenih naselja.

Kako je rekao Drakče Stanojković, načelnik centra za vanredne situacije Vranjanci su bili na visini zadatka profesionalnim pristupom problem.

Dobrovoljcima se u Kraljevu pridružilo još dvadesetak sugrađana volontera kao i vatrogasna jedinica i komunalne službe.

Humanost ovih ljudi pokazala je veliku solidarnost koju grad nesebično pruža ostalim teritorijama zahvaćenim vodenom stihijom.

Miloš Cvetković , jedan od dobrovoljaca  žali što grupa nije ostala makar još jedan dan kako bi završila započeto.


- Samoorganizovano smo se rasporedili po selu, bez nekog pravila i plana. Pomažeš prvom kome možeš. Neki od nas kopaju kanale, drugi iznose nameštaj, treći donose džakove. I nikome nije teško iako svako daje poslednji atom snage. Zato smo i došli uostalom – rekao je Cvetković za OK radio i dodao da nema potrebe da se nazivaju humanitarcima ili herojima jer su oni pre svega ispali ljudi.


Svi su saglasni u tome da je pomoć ugroženima u ovom trenutku prioritet koga bi svi trebalo da se pridržavamo.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: